Familiekamers

Als familie of partner van een patiënt bent u ook vaak in het ziekenhuis. Voor de patiënt is het fijn dat u zo dichtbij bent. Maar soms kan het prettig zijn om op adem te kunnen komen en het ziekenhuis even te vergeten. Samen of alleen. Dat kan in één van onze familiekamers. De familiekamers zijn iedere dag open van 7.00 tot 23.00 uur.
Huiskamers VUmc

Een sfeervolle huiskamer

De familiekamers zijn sfeervolle, huiselijk ingerichte kamers. U vindt ze op de afdelingen heelkunde, medische oncologie en Intensive Care. Hier kunt u even ontsnappen aan de hectiek van het ziekenhuis. Of samen wachten op een afspraak, behandeling of uitslag van een operatie. Er is een zithoek, een leestafel en een speelhoek met speelgoed voor kinderen. Een familiekamer biedt ruimte voor emoties, maar ook verschillende manieren om te ontspannen. Muziek luisteren, even lezen of een film kijken bijvoorbeeld. Ook kunt u gebruik maken van een laptop en WiFi. Zo maken we uw verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk.

Wie kunnen gebruik maken van de familiekamers?

De familiekamers zijn bedoeld voor familieleden en patiënten van:

  • verpleegafdeling 3C (oncologie)
  • verpleegafdeling 5B (cardiologie, cardiochirurgie)
  • verpleegafdeling 5C (vaatchirurgie, longchirurgie, cardiologie)
  • verpleegafdeling 6B (gastro-intestinale en oncologische chirurgie)
  • verpleegafdeling 6C (traumachirurgie)
  • verpleegafdeling 7C (intensive care volwassenen)

Verpleegkundige

Op vaste uren is er een verpleegkundige aanwezig in de familiekamer. Zij biedt een luisterend oor en steun als u dat nodig heeft. Zij beantwoordt ook al uw praktische vragen. Wordt uw familielid geopereerd? De verpleegkundige heeft contact met de operatiekamers. Zo kan zij informatie geven over hoe de operatie gaat.

Familiekamers VUmc

Stichting Gastenverblijven VUmc

Onze familiekamers zijn mogelijk gemaakt door Stichting Gastenverblijven VUmc. Dankzij de steun van bedrijven, instellingen en particulieren kan de stichting patiënten én hun familie een gastvrije ruimte bieden. Even los van het ziekenhuisbed. Financiële steun blijft nog steeds hard nodig. Bijvoorbeeld om de aanwezigheid van een ondersteunende verpleegkundige in de kamers te kunnen garanderen.

Doneren?

Helpt u familie en patiënten even op adem te komen? Wij zijn erg blij met iedere bijdrage. De familiekamers steunen kan door te doneren op:

IBAN: NL15ABNA0424003295
t.n.v. Stichting Gastenverblijven VU medisch centrum te Amsterdam

Namens onze patiënten en hun familie: bedankt, uw bijdrage geeft ons wat lucht!