Informatie voor patiënten

De belangrijkste informatie voor een veilig bezoek hebben we voor u bij elkaar gezet. Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt op 29 december 2022.

Mag ik bezoek ontvangen?

Wij snappen dat het belangrijk is dat familieleden en naasten u in het ziekenhuis kunnen bezoeken. Daarom zorgen we ervoor dat u bezoek kunt ontvangen. Om ons ziekenhuis veilig te houden, hebben we onze regels voor bezoek wel aangepast. Zo houden we het risico op besmetting met het coronavirus zo laag mogelijk. Leest u onze aangepaste bezoekregels goed door.

Gaat mijn afspraak, opname of behandeling door?

We doen ons best om zoveel mogelijk zorg door te laten gaan. Helaas kan het voorkomen dat we sommige zorg moeten verplaatsen naar een ander moment. Wij bellen u als uw afspraak wordt uitgesteld of wordt omgezet naar een videoconsult of telefonische afspraak. Als u niets van ons hoort, gaat uw afspraak in het ziekenhuis door. U hoeft zelf dus geen contact op te nemen.

Ik heb coronaklachten. Kan ik naar het ziekenhuis komen?

Heeft u klachten die kunnen passen bij een coronabesmetting? Bel ons dan! Coronaklachten zijn bijvoorbeeld hoesten, kortademigheid, koorts, neusverkoudheid, niezen of smaak en/of reukverlies. Bel als u klachten heeft naar de polikliniek of verpleegafdeling vóór uw afspraak, operatie of behandeling. Dan nemen we de juiste maatregelen.

Ik heb een afspraak in het ziekenhuis. Waar moet en kan ik rekening mee houden?

Als u een afspraak heeft, wordt u door ons gebeld of krijgt u een afspraakbrief. Het is mogelijk dat uw zorgverlener een (video)belafspraak met u maakt.

Kom niet te vroeg naar uw afspraak

Het is belangrijk dat u zo kort mogelijk vóór uw afspraak in het ziekenhuis bent. Hiermee zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk mensen tegelijk in het ziekenhuis zijn. Dit doen wij om besmettingen te voorkomen.

Is het veilig om naar het ziekenhuis te komen?

Als u voor een afspraak naar Amsterdam UMC komt, loopt u geen extra gevaar om besmet te raken met het coronavirus. Zo beperken we het risico op besmetting met het coronavirus:

 • we vragen patiënten om ons vóór hun komst te bellen als ze coronaklachten hebben
 • bezoekers met coronaklachten zijn niet toegestaan
 • we houden 1,5 meter afstand tot patiënten
 • medewerkers geven patiënten en bezoekers geen hand
 • patiënten en bezoekers dragen een mondneusmasker als 1,5 meter afstand houden tot een patiënt niet mogelijk is
 • medewerkers dragen een chirurgisch mondneusmasker binnen 1,5 meter van een patiënt

Kan ik iemand meenemen naar mijn afspraak?

U mag maximaal 2 begeleiders meenemen naar een afspraak. Let erop dat u 1,5 meter afstand blijft houden tot anderen als u Amsterdam UMC bezoekt.

Moet ik 1,5 meter afstand houden in het ziekenhuis?

Ja, wij vragen iedereen om 1,5 meter afstand te houden. Draag alstublieft een mondneusmasker als het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden.

  Moet ik een mondneusmasker dragen in het ziekenhuis?

  Wij vragen u om een mondneusmasker te dragen op patiëntenkamers en als het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Dit doen we voor de veiligheid van onze patiënten. Neem een eigen wegwerp-mondneusmasker mee naar het ziekenhuis. Als u geen mondneusmasker mee heeft, kunt u er een krijgen bij de ingangen.

  Ik krijg een uitnodiging tot videobellen. Hoe werkt dat?

  Bij videobellen maakt u gebruik van een internetverbinding. Meer informatie en een handleiding over videobellen vindt u hier.